Vyberte svou zemi nebo region.

domů
Zprávy
AAC Clyde Space UK podepisuje dohodu o 10 satelitech xSPANCION vyrobených v Glasgow

AAC Clyde Space UK podepisuje dohodu o 10 satelitech xSPANCION vyrobených v Glasgow

2020-11-25

AAC Clyde Space UK signs deal for 10 Glasgow-built xSPANCION satellites

Malé satelity budou postaveny v rámci nového tříletého projektu s názvem xSPANCION. Cílem je vytvořit satelitní konstelaci, kterou mohou podniky použít pro aplikace, jako je satelitní komunikace, pozorování Země a dálkový průzkum Země.

Britská kosmická agentura prostřednictvím ESA bude spolufinancovat projekt částkou 9,9 milionu EUR. Několik jeho částí bude těžit z vývojových prací financovaných skotským podnikem.

„XSPANCION způsobí revoluci v naší nabídce vesmírných služeb,“ uvedl Luis Gomes, výkonný ředitel AAC Clyde Space. "Umožní nám to výrazně snížit náklady na každou shromážděnou zprávu, každý zachycený obraz a podpořit ty obchodní případy, které dosud nebyly schopny ospravedlnit kapitálové výdaje, aby byly na oběžné dráze stovky senzorů."

"Naši zákazníci se již nebudou muset starat o to, jak přistupovat k prostoru, mohou se soustředit na to, jak zlepšit své hlavní podnikání." Tento projekt s názvem xSpancion bude katalyzovat novou generaci aplikací, které dříve nebyly možné. “

Projekt zahrnuje návrh satelitní platformy a výrobní proces, výrobu, licencování a koordinaci zahájení - uvedla společnost - a také vývoj nových technologií pro budoucí konstelaci, jako je pohon, mezidružicové spoje, bezpečné a zabezpečené přenos dat a zákaznické rozhraní.


Společnosti se představí tým University of Strathclyde, Satellite Applications Catapult, Bright Ascension a D-Orbit UK, kteří navrhnou a vypustí 10 satelitů.

Peníze na rozvoj konstelace pocházejí z programu ESA Pioneer Partnership Projects, jehož cílem je podporovat podniky při přijímání nových technologií a služeb ve vesmíru.

AAC Clyde Space se specializuje na poskytování pokročilých malých kosmických lodí, služeb mise a řešení kosmických lodí pro vládní, komerční a vzdělávací organizace pro vesmírné aplikace.

Glasgowské satelity

V září se včera úspěšně vypustily nanosatelity Four Spire, také podporované Britskou kosmickou agenturou (UKSA), pomocí rakety Sojuz.

Glasgowské nanosatelity se připojily k flotile na nízké oběžné dráze Země, která monitoruje pohyby plavby a pomáhá předpovídat pohyby globálního obchodu.

Dva z nanosatelitů Spire mají na palubě, co UKSA nazývá „superpočítač“, který má poskytovat velmi přesné předpovědi umístění lodí, sledovat jejich polohu a počítat časy jejich příjezdu do přístavů. To umožní přístavním podnikům a úřadům bezpečně spravovat rušné doky.

Horké informace

Přepínač MIPI 2: 1 pro 2x data + 1x hodiny D-PHY nebo 2x C-PHY
Jmenuje se PI3WVR628, jedná se o šestikanálový jednopólový dvoupolohový přepínač (SPDT) po...
Bude založeno vesmírné velení RAF, které bude zahájeno ve Skotsku
Předseda vlády ohlásil výdaje ve výši 24,1 miliardy GBP v příštích 4 letech na obranu a be...
VN DC po zemi, vzduchem a po moři
Vysokonapěťové stejnosměrné napájecí zdroje 3kW nabízejí vstup 90 až 264 Vst a výběr reg...
AAC Clyde Space UK podepisuje dohodu o 10 satelitech xSPANCION vyrobených v Glasgow
Malé satelity budou postaveny v rámci nového tříletého projektu s názvem xSPANCION. Cílem je...
UK made: 60A 8,5 mm rozteč konektoru
„To znamená, že aplikace, jako je nabíjení baterie, lze řešit, aniž byste museli rozdělit p...