Vyberte svou zemi nebo region.

domů
Zprávy
Bude založeno vesmírné velení RAF, které bude zahájeno ve Skotsku

Bude založeno vesmírné velení RAF, které bude zahájeno ve Skotsku

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
Předseda vlády ohlásil výdaje ve výši 24,1 miliardy GBP v příštích 4 letech na obranu a bezpečnost státu.

To zahrnuje nové „vesmírné velení“, které „bude chránit zájmy Spojeného království ve vesmíru“. Bude také odpovědný za první britský satelit vypuštěný z britské rakety.

Došlo také k vytvoření národních kybernetických sil. Záměrem je, aby to „narušilo teroristy, nepřátelské aktivity státu a zločince a transformovalo kybernetické kapacity Spojeného království,“ uvedla vláda. Partnerství mezi ministerstvem obrany a GCHQ bude provádět odpovědné kybernetické operace od boje proti teroristickým útokům po podporu vojenských operací.


"Toto víceleté urovnání je pro ozbrojené síly velmi vítané," řekl náčelník štábu obrany generál sir Nick Carter. „Financuje cestu k modernizaci a digitální síle, kterou potřebujeme do 30. let 20. století, integrovanou napříč oblastmi námořní, letecké, pozemní, počítačové a vesmírné.“

"Umožňuje nám to se v krátkodobém horizontu přizpůsobit, abychom odradili řadu komplexních hrozeb, kterým čelíme." Zajišťuje obranu naší země, dává vizi globální Británie smysl a vysílá silnou zprávu našim spojencům a oponentům. “

Ayrshire

Skotský ministr zahraničí Alister Jack rovněž potvrdil investici britské vlády ve výši 103 milionů GBP pro region jihozápadního Skotska a podepsal Ayrshire Growth Deal.

Vzhledem k tomu, že skotská vláda rovněž investuje 103 milionů GBP, očekává se, že celková investice, včetně soukromého financování, bude přibližně 250 milionů GBP.

Jedná se o osm projektů zahrnujících leteckou a kosmickou technologii, regeneraci, výzkum a inovace, infrastrukturu a námořní vědu. Skotská vláda také investuje 103 milionů £, přičemž zbytek přispívají místní partneři.

Vládní prohlášení uvádí:

„Dohoda umístí Ayrshire jako jedno z předních britských středisek aktivit v oblasti letectví a kosmonautiky prostřednictvím ambiciózního a transformačního leteckého a kosmického programu. To bude podporováno jak skotskou, tak britskou vládou s celkovým financováním programu ve výši 80 milionů £. Vláda Spojeného království investuje 32 milionů GBP a skotská vláda 30 milionů GBP, dalších 18 milionů GBP poskytne Rada South Ayrshire. “

Ian Annett, zástupce generálního ředitele UK Space Agency, dodal:

„Dohoda přinese další podporu rostoucímu vesmírnému sektoru ve Velké Británii financováním celé řady nových, špičkových leteckých aktivit v okolí letiště Glasgow Prestwick, včetně rozvoje místa kosmodromu.

To nejen vytvoří vysoce kvalifikovaná pracovní místa v celém regionu, ale také posílí reputaci Spojeného království jako přední evropské vesmírné destinace a přivede nás o krok blíž k vypuštění malých satelitů ve Velké Británii. “

Shetlandské vesmírné středisko

Minulý měsíc vláda Spojeného království schválila plány společnosti Lockheed Martin na převod jejích malých operací vypuštění satelitů do Shetlandského vesmírného střediska. Doufá, že to povede k vytvoření „stovek vesmírných pracovních míst“ ve Skotsku.

Britská kosmická agentura (UKSA) věří, že plány společnosti na přesunutí britského Pathfinder Launch do shetlandského závodu v Lamba Ness on Unst (na obrázku) přinese dlouhodobou hodnotu a pomůže vytvořit udržitelný komerční trh startu jako součást britský vesmírný program nazvaný LaunchUK.

Shetlandské vesmírné středisko předpokládá, že do roku 2024 by místo kosmodromu mohlo ve Skotsku podporovat celkem 605 pracovních míst, z toho 140 místně a 210 v širším shetlandském regionu. Dalších 150 pracovních míst bude vytvořeno také prostřednictvím širších výrobních a podpůrných služeb.

Horké informace

Přepínač MIPI 2: 1 pro 2x data + 1x hodiny D-PHY nebo 2x C-PHY
Jmenuje se PI3WVR628, jedná se o šestikanálový jednopólový dvoupolohový přepínač (SPDT) po...
Bude založeno vesmírné velení RAF, které bude zahájeno ve Skotsku
Předseda vlády ohlásil výdaje ve výši 24,1 miliardy GBP v příštích 4 letech na obranu a be...
VN DC po zemi, vzduchem a po moři
Vysokonapěťové stejnosměrné napájecí zdroje 3kW nabízejí vstup 90 až 264 Vst a výběr reg...
AAC Clyde Space UK podepisuje dohodu o 10 satelitech xSPANCION vyrobených v Glasgow
Malé satelity budou postaveny v rámci nového tříletého projektu s názvem xSPANCION. Cílem je...
UK made: 60A 8,5 mm rozteč konektoru
„To znamená, že aplikace, jako je nabíjení baterie, lze řešit, aniž byste museli rozdělit p...